• The Taste Company

O'med Chardonnay

Bijgewerkt: 13 sep 2019

Culinaire top! Complexe witte wijnazijn gerijpt op houten vaten...


  • Variëteit: 100% chardonnay

  • Herkomst: Zuid-Spanje, Granada, Andalusia

  • Methode: Schützenbach methode

  • Verpakking: standaard: 250ml - 2l pet

  • Gebruik: warme en koude toepassingen

  • Zuurgraad: 6%


Azijn is een zeer onderschat ingrediënt. Dit is misschien wel de beste smaakmaker uit de keuken. Maar iedere dag van de week dezelfde salade met een verschillende azijn en je krijgt iedere dag een andere salade op je bord.


“PAST PERFECT BIJ: Vis, groenten, salades, sausen, vinaigrettes, elk recept waar witte wijnazijn bij de ingrediënten staat.

Azijn gemaakt met chardonnay-druiven. Zoet en aromatisch. Geschikt voor kruiden en koken. Lichte, gouden kleur. De Chardonnay-wijn wordt ouder en verandert na 12 maanden in azijn in eiken vaten. Dit proces geeft de azijn een zachte, ronde zuurgraad, met fruitsmaken en een vleugje eikengeur.


Vanwege de Schützenbach methode is O-Med azijn zeer evenwichtig, niet overweldigd door de zuurgraad. De O-Med azijnen zijn bijna drinkbaar! U zult ook merken dat de kleur van de azijn, van geel tot goudgeel zeer intens is. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat azijn geproduceerd in de Schützenbach methode minder hard is. Het resultaat is een volle azijn met rijke smaken. Proef ze puur op een lepel en ervaar de complexiteit.

Daarbovenop krijgt deze azijn een vatlagering mee van 1 jaar op Franse eik. Gewoonweg fantastisch.


Goed om weten De Schützenbach methode


De azijn wordt geproduceerd volgens de Schützenbach methode, dit is een traditionele methode die meer dan 150 jaar oud is. Het is een langzame methode die kwalitatief de beste azijnen oplevert. De methode, uitgevonden in 1823 door de Duitse chemicus Schützenbach,  heeft zuurstof, houtschilfers en tijd nodig.

Het langzame en zorgvuldige proces brengt de beste eigenschappen van azijn naar boven en de herkomst van de wijn blijft herkenbaar. Het resultaat is een volle azijn met rijkere smaken. De Schützenbach methode is erkend als de manier waarop de beste azijnen worden geproduceerd.

Deze methode is tijdrovend. De meeste azijn wordt gemaakt via de onderdompeling methode. Deze werkwijze, is vijf maal sneller is dan de traditionele Schützenbach methode. Hierdoor is ze vanzelfsprekend veel goedkoper. Helaas zijn de smaken dit ook.


0 keer bekeken
The Taste Company

Fabriekstraat 1, 8870 Ardooie

Gepassioneerd door olijfolie, balsamico en azijn.

Meer weten?

 

© 2019 by The taste Company

  • White Facebook Icon