• The Taste Company

Picoto

Bijgewerkt: 27 mei 2019

Back to the roots, terug naar de echte smaak van Portugal  • Rassen: Madural, Verdeal, Cobrançosa, Galega and Negrinha de Freixo

  • Domein: verschillende domeinen met enkel eeuwenoude bomen

  • Waar: Portugal


De geschiedenis van PICOTO begon in 1950 in Portugal, wanneer de patriarch van het gezin, Manuel Cardoso, begon met zijn olijfolieproductie bij Quinta do PICOTO in een dorp genaamd Maçal do Chão. Zijn doel, het verzorgen en kweken van  traditionele olijfgaarden en het produceren van de beste kwaliteit olijfolie.

In 2013 besloot Rui, met de bedoeling zijn grootvaders erfenis voort te zetten, om een ​​bedrijf te starten, PICOTO, gericht op de exportmarkt. Picoto is een klein familiebedrijf met een breed partnerschapsysteem. Hoewel het bedrijf olijfgaarden bezit, komen grote hoeveelheden olijven uit olijfgaarden die eigendom zijn van andere eigenaren. Meestal zijn deze olijfgaarden in het bezit van oude mensen die hebben gewerkt aan bomen die ze zelf geërfd hebben van hun vaders en moeders. Voor hen zijn deze landerijen en eeuwenoude bomen van onschatbare waarde.

Met dezelfde principes van eerlijkheid, kwaliteit en samenwerking met andere lokale kleinere producenten, wil hij exclusieve olies op de markt brengen. Het bedrijf is vooral gericht op eeuwenoude olijfbomen die voorkomen in traditionele olijfgaarden. Deze bomen produceren de beste kwaliteit olijven, resulterend in de beste olijfolie.

Traditionele familiale knowhow gecombineerd met de beste up-to-date technologie stelt PICOTO in staat om exclusieve en uitstekende olijfolie op de markt te brengen die de oude smaak van Portugal vertegenwoordigt. Picoto is gericht op het behoud en de ontwikkeling van het Portugese erfgoed van olijven, de traditionele olijfgaarden. Dit erfgoed heeft olijfolie benoemd tot de koning van het mediterrane dieet, opgericht door de UNESCO en als immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid.


“Picoto is een verhaal van verschillende domeinen met enkel eeuwenoude bomen"

Bij Picoto geven we om het milieu en diens duurzaamheid. Wij richten ons op het creëren van een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Alle activiteiten, materialen en apparatuur die gebruikt worden, zijn geselecteerd op milieuvriendelijkheid. Verpakking is recycleerbaar.

Olijfolie van PICOTO wordt verkregen uit olijven die afkomstig zijn uit boomgaarden die ​​in de Trás-os-Montes en Beira Alta regio’s in het noordoosten van Portugal staan. Tras-os-Montes is gekend om zijn olijfgaarden en olijfolie van hoge kwaliteit. In deze regio is olijfolie een manier van leven en levensonderhoud. Je kan hier ook amandelboom -gaarden vinden . Dit ​​is een van de redenen voor de “gedroogde vruchten” smaak die je kan terugvinden in de olijfolie.


Wist je dat

Enkel eeuwenoude bomen worden gebruikt om de olijfolie te produceren.

12 keer bekeken
The Taste Company

Fabriekstraat 1, 8870 Ardooie

Gepassioneerd door olijfolie, balsamico en azijn.

Meer weten?

 

© 2019 by The taste Company

  • White Facebook Icon