• The Taste Company

Miraval basilicum

Masseratie in een terracotta-fles uit Correns, deze olie van Brangelina


  • Rassen: Blend van Verdale, Picholine, Tanche, Lucques, Aglandau, Cayon en Arboussane.

  • Herkomst: Frankrijk, Correns

  • Pluk: Vroege handgeplukte olijven

  • Soort olie: extra vierge met een zuurtegraad van 0,1%

  • Verpakking: standaard: 500ml terracotta-fles

  • Gebruik: koude toepassingen


Owned by Brangelina, made by Perrin (Beaucastel)!

“PAST PERFECT BIJ: salades, gestoomde groenten, vlees, vis...

De olie en de basilicum worden vermengd via masseratie.

Masseratie is het opvangen van geur of smaak uit kruiden, bloemen, fruit… Geïnspireerd door parfums, bestaat deze methode uit het absorberen van aromatische olijfolie van vers fruit of planten, om een natuurlijke, krachtige en authentieke smaak te verkrijgen. Geen aroma’s, geen chemische toevoegingen. De olie wordt samen met de basilicum verwarmd tot 70°C. Dit is de ideale temperatuur waarbij de kruiden de aroma's vrijgeeft aan de olie.


Brad Pitt en Angelina Jolie hebben onlangs een gastronomisch merk van extra vierge olijfolie gelanceerd, geproduceerd van olijven, geteeld op hun Franse landgoed Château Miraval. Jaarlijks slechts 10.000 flessen L’Huile d'Olive Miraval, verpakt in zwarte aardewerkflessen van 500ml. De EVOO van Brangelina is een gemengde olie, die afkomstig is van olijven die op het landgoed Miraval zijn gekweekt en van lokale oorsprong zijn. De olijfbomen van het landgoed staan ​​op 32km lange, droge stenen ommuurde terrassen, die dateren uit de Romeinse tijd. Het terrassysteem is bevorderlijk voor het produceren van gelijkmatig gerijpte vruchten.


De familie Perrin (Château Beaucastel) ging enkele jaren terug een samenwerking aan met Brangelina en staat in voor de productie van de olie en de wijnen op het domein. 

Smaken: suave, met tonen van amandel, hazelnoot en artisjok, fluweelachtige olie was met tonen van amandelen en hazelnoot, scherp en pittig met een geur van vers gemaaid gras. "


Het landgoed van 1000 hectare ligt in de buurt van het dorp Correns, in het zuiden van Frankrijk. Het Château, dat dateert uit 1841, heeft 74 hectare aan wijngaarden, waarvan twee goed ontvangen witte wijnen en een rosé zijn geproduceerd.


De mythologie vertelt dat de olie gemaakt met deze olijven, meerdere en magische krachten bevat en talisman is van eeuwige liefde, gezondheid en geluk.


Goed om weten

Het landgoed van 1000 hectare ligt in de buurt van het dorp Correns. Het Château, dat dateert uit 1841, heeft 74 hectare aan wijngaarden en 26ha aan olijfgaarden, goed voor +- 10.000 flessen olijfolie.
14 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Miraval