top of page
  • Foto van schrijverThe Taste Company

Don Giovanni 1 stella

2 Jaar oude echte balsamico


  • Variëteit: 100% Lambrusco + witte wijnazijn

  • Herkomst: Italië, Modena

  • Min. zuurtegraad: 6%

  • Verpakking: standaard: 250ml glas

  • Gebruik: koude en warme toepassingen


De ingedikte most en wijnazijn rijpen op open vaten van verschillende houtsoorten. Gedurende het rijpingsproces treedt natuurlijke verdamping op en wordt het vocht geabsorbeerd door de vaten. Eén jaar later giet men de balsamico over in een kleiner vat en voegt men balsamico van een jonger vat toe. Dit heet een "travasie". Hoe ouder de balsamico des te zachter, zoeter en dikker van structuur. De exacte leeftijd is altijd een ongeveer bepaling, omwille van de toevoeging uit jongere vaten. Kan onmiddellijk gebotteld worden. Hoe ouder, hoe duurder.

“PAST PERFECT BIJ: Vis, Vlees, Kaas, Sausen, Desserts, fruit, salades, vinaigrette, afwerking van gerechten...

Hoe herken je de leeftijd

Europa heeft op een bepaald moment besloten om geen leeftijd meer op producten te plaatsen waar geen alcohol in zit. Dit is natuurlijk nefast voor balsamico waar de leeftijd wel een belangrijke rol speelt. Daarvoor moeten ze creatief zijn en hebben ze gekozen om sterren op de fles te plaatsen. 1 ster = 2 jaar. Dus, het aantal sterren x 2 en je hebt de leeftijd.


Hoe herken je een echte balsamico

Een balsamico bevat 2 ingrediënten. Kijk eens bij de ingrediënten, daar mag op vermeld staan: most (dat zijn de ingekookt lambrusco druiven), witte wijnazijn en eventueel natuurlijke sulfieten. Wat mag daar niet op staan: Caramel, kleurstof, E3... of E5... Dit is helaas geen echte balsamico.76 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

תגובות


bottom of page