top of page
  • Foto van schrijverThe Taste Company

Mestral Aragem Oregano-azijn

Bijgewerkt op: 27 mei 2019

Brengt smaak in uw gerecht (witte wijnazijn)


  • Variëteit: 100% oregano-azijn

  • Herkomst: Noord-Spanje, Catalonië

  • Methode: Natuurlijk via bacteriën

  • Verpakking: standaard: 250ml

  • Gebruik: warme en koude toepassingen

  • Zuurgraad: 7%


Azijn is een zeer onderschat ingrediënt. Dit is misschien wel de beste smaakmaker uit de keuken. Maak iedere dag van de week dezelfde salade met een verschillende azijn en je krijgt iedere dag een andere salade op je bord.


“PAST PERFECT BIJ: dressings, salades, marinades, desserts, cocktails, water + azijn als vetverbrander

Azijn is chemisch gezien een oplossing van azijnzuur, met geur- en smaakstoffen. Azijn voor consumptie bevat meestal rond de 7 % azijnzuur. Azijn kent men al vanin de oudheid. Azijn ontstond spontaan, wanneer gegiste producten verzuurden door de juiste bacteriën. Dit gebeurt uiteraard nog steeds, al is het nu een meestal een gewenst proces. Het komt erop neer dat je wijn gaat verzuren. In dit geval een natuurwijn met organokruiden.


Traditionele azijnbereiding vindt plaats met behulp van de azijnzuurbacterie Acetobacter. Deze zit van nature in hout en azijn wordt dan ook gemaakt door alcoholische dranken over houtkrullen te circuleren bij 30-35 graden Celcius. De azijnzuurbacterie haalt de alcohol volledig uit het product. Dus 0% restalcohol in de azijn.


Traditionele azijn heeft een aangename geur en smaak.


Goed om weten


Tegenwoordig wordt azijn eigenlijk op twee manieren gemaakt, met behulp van bacteriën of chemisch. In het geval van Mestral worden de azijnen met behulp van bacteriën gemaakt. Het heeft een betere smaak dan de goedkopere chemische azijnen en duurt ook wat langer in productietijd.


31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page