top of page
  • Foto van schrijverThe Taste Company

O'med Moscatel

Culinaire top! Complexe zoet zure azijn...


  • Variëteit: 100% Moscatel

  • Herkomst: Zuid-Spanje, Granada, Andalusia

  • Methode: Schützenbach methode

  • Verpakking: standaard: 250ml - 2l pet

  • Gebruik: warme en koude toepassingen

  • Zuurgraad: 7%


Azijn is een zeer onderschat ingrediënt. Dit is misschien wel de beste smaakmaker uit de keuken. Maar iedere dag van de week dezelfde salade met een verschillende azijn en je krijgt iedere dag een andere salade op je bord.


“PAST PERFECT BIJ: Gebraden vlees, saus, vinaigrettes, cocktails, wok of gerechten met aziatische toetsen.

Gemaakt met Moscatel druiven. Perfecte balans tussen zuurgraad en zoetheid. Je kan het een zoet-zuur sausje noemen. Aantekeningen van bloemige noten, smaak van honing, perzik en zomerfruit. Het wordt aanbevolen om salades of gebraden vlees te sublimeren. Als je wilt verrassen, gebruik het dan in je cocktails.


Vanwege de Schützenbach methode is O-Med azijn zeer evenwichtig, niet overweldigd door de zuurgraad. De O-Med azijnen bijna drinkbaar! U zult ook merken de kleur van de azijn, van goud tot rood zeer intens zijn. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat azijn geproduceerd in de Schützenbach methode minder hard is. Het resultaat is een volle azijn met rijke smaken. Proef ze puur op een lepel en ervaar de complexiteit.


Goed om weten De Schützenbach methode


De azijn wordt geproduceerd volgens de Schützenbach methode, dit is een traditionele methode die meer dan 150 jaar oud is. Het is een langzame methode die kwalitatief de beste azijnen oplevert. De methode, Uitgevonden in 1823 door de Duitse chemicus Schützenbach,  heeft zuurstof, houtschilfers en tijd nodig.

Het langzame en zorgvuldige proces brengt de beste eigenschappen van azijn naar boven en de herkomst van de wijn blijft herkenbaar. Het resultaat is een volle azijn met rijkere smaken. De Schützenbach methode is erkend als de manier waarop de beste azijnen worden geproduceerd.

Deze methode is tijdrovend. De meeste azijn wordt gemaakt via de onderdompeling methode. Deze werkwijze, is vijf maal sneller is dan de traditionele Schützenbach methode. Hierdoor is ze vanzelfsprekend veel goedkoper. Helaas zijn de smaken dit ook.


31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

O'med smoked

Comments


bottom of page