top of page
  • Foto van schrijverThe Taste Company

Estoublon Koroneiki

Hoezo Griekse olijfolie uit Frankrijk?


  • Rassen: Koroneiki

  • Herkomst: Griekenland, Kreta

  • Pluk: Vroege handgeplukte olijven

  • Soort olie: extra vierge met een zuurtegraad van 0,1%

  • Verpakking: standaard: 750ml

  • Gebruik: koude en warme toepassingen


Alle olijven van Chateau d'Estoublon zijn geplukt tussen eind oktober en begin november ofwel de vroege pluk. Dit maakt deze olies uitermate geschikt voor koude afwerking.


“PAST PERFECT BIJ: Eigenlijk multi-toepasbaar. Groene groenten, salades, wit vlees, carpaccio, tartaar....

Olijfolie is een natuurproduct en ieder jaar is het afwachten wat de natuur ons brengt, zowel op het gebied van kwaliteit als kwaliteit. Soms is er olie tekort. Door de strenge biologische normen die Chateau d’Estoublon hanteert en de snelheid waarmee de olie gemaakt wordt is het bijna onmogelijk om bij een tekort aan olijven er bij te kopen. Het was tijdens een reis naar Griekenland om familiale redenen dat de oplossing voor dit probleem gevonden werd. We beseften dat we een nieuwe pagina van ons grote olijfolie-avontuur konden schrijven, waarbij we onze expertise en onze Franse knowhow combineerden met die van onze familie en mijn Griekse voorouders.

 

We gingen op zoek naar de mooiste boomgaarden van Kreta, waar traditie en voorouderlijke familie-knowhow een voorbeeld zijn in het Middellandse-Zeebekken.


Goed om weten

De olijven worden vroeg geoogst en geperst volgens de eigen natuurlijke specificaties van Château d'Estoublon. De Koroneiki olijfolie geeft ons alle smaken en is licht plantaardig. Het ontwikkelt aroma's van groene appel, artisjok en vers gemaaid gras.


Ontdek de vrucht van de ontmoeting tussen Griekenland, het heilige monster van de cultuur van de olijfboom, en Frankrijk, land van traditie en elegantie.


Opslag in roestvrijstalen tanks, beschermd tegen lucht en ligt in een kamer met airconditioning.


De standaard verpakking is een 750ml glazen flessen. Ook verkrijgbaar in 2l bidons.


125 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page