• The Taste Company

Miraval

Bijgewerkt op: 16 dec. 2021

Brad Pitt & Marc Perrin, ofwel Miraval.


  • Wat hebben Miraval, Brad Pitt, Pink Floyd, de Paus, Chateau de beaucastel, Louis XIV met elkaar gemeen...


Het lijkt op het eerste gezicht onmogelijk of op zijn minst vreemd maar we doen een poging om het duidelijk te maken.


Château Miraval is sedert 2011 ie eigendom van Brad Pitt. De productie van zowel wijn als olijfolie op het domein Miraval is een samenwerking tussen Brad Pitt, als eigenaar van het domein, en Marc Perrin, wijnmaker van Château de Beaucastel. Ze werken samen in de vorm van een een zeer hechte partnership. Een huwelijk tussen 2 vooraanstaande families en dus een samenwerking tussen Château Miraval en Château Beaucastel. 2 wijndomeinen met een prachtige geschiedenis.


Chateau Miraval:

Voordat het domein aan de Pitt's toebehoorde, was sedert 1977 ene Jacques Loussier eigenaar van dit domein. De man was een gerenomeerd Frans Jazzpianist. Hij richtte op de chateau een muziekstudio op. Studio de Miraval. Eerst voor eigen gebruik, later stelde hij de studio open voor andere artiesten. Pink Floyd nam er 1979 een deel van het iconische album "the wall" op. Nog een beetje name-dropping? o.a. The Cure, AC/DC, Sade, Sting, The Cranberries, Judas Priest, Chris Rea, Rammstein, Muse, Courtney Love, allen vonden ze hun weg naar Studio de Miraval.


“Pink Floyd nam er een deel van het iconische album "the wall" op"

Het domein is niet publiek toegankelijk maar er wordt in de fluistergangen gezegd dat het de bedoeling is om in de toekomst het domein en de studio terug open te stellen voor artiesten en kunstenaars. Meer over de olijfolie zelf? Klik hier


Chateau de Beaucastel:

Je mag gerust stellen dat Château Beaucastel één van de meest prestigieuze wijndomeinen in de Rhone is. Het gaat terug tot een eind voor Louis XIV, maar het is precies in deze periode dat het leuk werd. Château Beaucastel was één van de jachtdomeinen van Louis XIV, zijn vriend en jachtopziener, Pierre de Beaucastel, was verantwoordelijk voor de jacht en vertier tijdens zijn bezoekjes. Alleen, er was een klein probleem, Pierre was een protestant en dit lag wat gevoelig bij de Clerus en bij uitbreiding bij de Paus van in het dicht bijgelegen Avignon. De Clerus waren in die de ogen en de oren van de koning en dus zeer belangrijk. Louis XIV bekeerde Pierre tot het katholicisme. In ruil werd hij o.a. eigenaar van het domein. Dit domein is anno 2022 nog altijd exact hetzelfde als in de jaren 1600.


“Voor velen zijn de wijnen van Château de Beaucastel het beste wat de Rhône te bieden heeft"

Enkele generaties later werd het domein eigendom van Pierre Tramier (1909) en deze schonk het vervolgens aan zijn schoonzoon, Pierre Perrin, een man van de wetenschap die Beaucastel zijn ontwikkeling gaf . Zijn zoon, Jacques Perrin, zette de inspanningen van zijn vader verder en onder zijn bewind kregen de wijnen adelijke brieven. Vandaag is de fakkel in handen van Jean-Pierre en François Perrin samen met hun kinderen Marc (daar is hij), Pierre, Thomas, Cécile, Matthieu en César. (de 5de generatie).


Wist je dat

Miraval rosé, côtes de provence 2013 door het gerenommeerde magazine Wine Spectator als beste rosé ter wereld werd verkozen?

183 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

O'med

Mestral