• The Taste Company

O'med

Bijgewerkt: 27 mei 2019

Passie resulteert in kwaliteit
  • Variëteiten: Arbequina en Picual vroege pluk

  • Domein: 12000 m2

  • Waar: Spanje, Granada


O-Med is een familiebedrijf gevestigd in Acula, Andalusië, Spanje. Zij bezitten een olijfgaard op 700 meter boven de zeespiegel op de westflank van de Sierra Nevada in Zuid-Spanje. Al generaties lang heeft de familie Garcia Casas zijn eigen olijven geoogst. In 2005 besloten ze om in een ​​eigen fabriek te investeren, om de best mogelijke olijfolie te produceren door de volledige productieproces te beheersen. De droom van de grondlegger van de maatschappij, Juan de Dios Garcia Molina, de derde generatie van de samenleving, wordt werkelijkheid. Sindsdien concentreert O-Med zich op de voortreffelijkheid van hun oliën en azijn. Na jaren van doorzettingsvermogen en hard werken, lonen hun inspanningen, worden er vele prijzen toegekend, hun extra vierge olijfolie wordt beschouwd als een van de beste ter wereld. Momenteel wordt het bedrijf gerund door de vierde generatie van het gezin, Juan de Dios en Paula die de droom van hun vader laten voortleven. De jonge generatie, beiden apotheker van opleiding, die hun kennis ten goede om zo de meest delicate olijfolie op de markt te brengen, combineert de geest van innovatie en nieuwe technologieën met traditie en voorouderlijke knowhow. Als landbouwers zijn respect voor het milieu en duurzaamheid cruciaal voor O-Med. Daarom hebben ze een verbrandingsoven geïnstalleerd die de olijvenpitten verbrandt om de energie te produceren die nodig is om de molen te laten draaien.


In 2013 wordt O-Med een van de founding partners van QV Extra, een vereniging die internationale producenten omvat en als doel heeft de consument voor te lichten door hen te leren hoe ze extra vierge olijfolie van uitstekende kwaliteit kunnen identificeren. De zegel van QvExtra garandeert organoleptische kwaliteiten en andere chemische parameters, zoals zuurgraad, die nog veeleisender zijn dan de huidige normen van de Internationale Olijfolieraad.


O-med produceert 2 oliën, nl 100% Arbequina en 100% Picual. Daarnaast hebben ze nog enkele oliën met toegevoegde smaken en een waaier van fantastische azijnen. Bij O-Med controleren ze alle aspecten van het productieproces vanaf de oogst tot de persing in de wetenschap dat dit de enige manier is om de ultieme kwaliteit te garanderen. De bevestiging kwam er vorig jaar toen de picual verkozen werd tot beste olijfolie van Spanje bij salades en tomaten. Ook in Duitsland kwam er een mooie erkenning. O-med picual was de enige olijfolie die bij een labotest (samen met 26 anderen) het maximum van de punten behaalde.


“Beste olijfolie van Spanje, dat moet je verdienen in het land van grootste wereldproducent"

De extra vierge olijfolie wordt geproduceerd met behulp van de meest geavanceerde technologie. Het zijn zeer vroeg geoogste olijven, rijk aan aroma's en complexe smaken. Om deze heerlijke smaken te creëren, gebruiken we verschillende en innovatieve technieken.

Koude extractie niet hoger dan 20ºC (69ºF)

Gebruik van glas en recycleerbare verpakkingen in onze containers

Innovatieve en exclusieve ontwerpen

Visie en hard werken


Wist je dat

De molen zijn energie haalt uit het verbranden van de olijfpitten. Zeer ecologisch. Van een duurzame molen gesproken.

0 keer bekeken
The Taste Company

Fabriekstraat 1, 8870 Ardooie

Gepassioneerd door olijfolie, balsamico en azijn.

Meer weten?

 

© 2019 by The taste Company

  • White Facebook Icon