top of page
  • Foto van schrijverThe Taste Company

Pujje Afitrite

Bijgewerkt op: 27 mei 2019

Intense blend


  • Rassen: Coratina,Cima di Melfi, Pecholine en Nocellara Messinese

  • Herkomst: Italië, Puglia Tarantina

  • Pluk: Vroege handgeplukte olijven

  • Soort olie: extra vierge met een zuurtegraad van 0,1%

  • Verpakking: standaard: 200ml glas 500ml glas

  • Gebruik: koude toepassingen


Deze heerlijke fruitige olijfolie heeft een licht gouden kleur met groene tinten.


“PAST PERFECT BIJ: Vis en mosselen, zowel rauw als gekookt, wit vlees, rauwe of gekookte groenten en als basis ingrediënt van zachte gerechten, desserts en ijs dankzij de zachte zoete nuance van het fruit.

Anfitrite, de godin van de zee, herinnert aan de zachtheid van de extra vierge olijfolie die is ontstaan uit de mix van 4 verschillende soorten olijfbomen: #Cima_di_Melfi, #Pecholine, #Nocellara_Messinese en #Coratina, waardoor deze harmonieus en goed uitgebalanceerd is.


Anfitrite Olive Oil geboren langs de Ionische kusten, waar het wordt gekweekt door de frisse zeewind die op een heuveltop klimt en de smaak van de Middellandse Zee met zich meebrengt. De smaak is zacht en het parfum licht met een aangename en delicate nasmaak.


De olie prikkelt teder het gehemelte en fungeert als een ambassadeur voor het zachte aroma dat zal volgen. Een complexe geur, delicate mix van groene olijven, groenten, amandel, distel en tomatenblad. Een aangename kruidengeur. Een zoete zachte fruitnuance, verrijkt en verheven door bittere tonen, die doen denken aan bittere amandel en zacht gekruide roze peper.


Goed om weten

Puglia, de streek in de hiel van de laars, is gekend voor de beste olijfolie uit Italië. Prijzen zijn hem niet vreemd. O.a. 2x goud op de prestigieuze beurs van L.A. en 2x goud op de "world olive oil competition" in New-York...
117 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page