top of page
  • Foto van schrijverThe Taste Company

Burrata met paprikas en kruidenolijfolie

Als hapje of voorgerecht


Ingrediënten


• Rode (gele en oranje zijn ook ok) paprikas (gewoon of puntpaprika)

• Burrata 1 bol

• Rucola

• Olijfolie

• Groene kruiden en olijfolie.

• Zwarte peper en grof zout“BELANGRIJK: Gebruik burrata i.p.v. mozarella, dit is smeuïger"

1) Snij de paprika's in stukken en haal de zaadjes weg. Bestrooi ze met olijfolie en gril de paprika rauw in een grillpan (of anti-aanbak of oven of bbq). Als je wil kan je de paprika's ontvellen, maar dit hoeft niet. Je kan dit een dag op voorhand doen (is zelfs lekkerder) of zelfs een week op voorhand en bewaar ze dan in een weckpot op olijfolie en kruiden naar believen.

2) Leg de paprika's in een diep bord, schep hierop de bol buratta

3) Serveer de asperges in een diep bord, leg er een bol burrata op en werk af met zwarte peper, grof zout en wat rucola.

4) Serveer met een homp boerenbrood of ciabatta samen met olijfolieboter met groene kruiden (optioneel). Hiervoor ga je groen kruiden (basilicum, peterselie, bieslook...) mengen met olijfolie. De olijfolie een nachtje (of nachten) in de vriezer bewaren en daarna in de koelkast. Serveer deze liefst op een ijsschaaltje want deze wordt snel terug vloeibaar. Als je de olie eerst invriest en daarna in de koelkast plaatst zal deze glad zijn. Als je deze meteen in de koelkast plaatst zal die ook hard worden maar een korreligere structuur hebben en dat is minder aangenaam.


Goed om weten

Ik ben ongelofelijk fan van deze gerechten, het is gemakkelijk, je kan het op voorhand maken. Je hoeft enkel de burrata op het einde toe te voegen (liefst op kamertemperatuur) Dit serveer ik veelal als aperitiefhap dat ik laat doorgaan als voorgerecht. Ik geef de gasten een bordje, ik maak een 4-tal varianten op deze burrata en presenteer dit als foodsharing samen met wat brood. Dit gerecht kan je ook compleet anders afwerken volgens uw eigen fantasie. (bv citoenpeper, afwerken met basilicumolie of een ander smaakje...)


Credits

The Taste Company


Alternatieve olies/azijnen voor dit gerecht

  • Olijfolie om te bakken Mestral, afwerkingsolie, al dan niet met een smaakje

62 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page