top of page
  • Foto van schrijverThe Taste Company

Extra vierge Olijfolie. Een gezond lichaamsrondje ...

En of!


  • 350 verschillende anti-oxidanten

  • UNESCO werelderfgoed


We kunnen hier veel over schrijven maar ik zal beginnen met een overzicht. Op andere blogs gaan we daar per topic dieper op in. Een rondje lichaam als het ware... Weet wel, Extra vierge olijfolie is nog steeds onderwerp van onderzoek. M.a.w. olijfolie heeft nog steeds niet al zijn geheimen prijsgegeven. Het is bijvoorbeeld nog niet zo lang geleden dat wetenschappers hebben uitgedokterd dat het goedje liefst 350 verschillende oxidanten bezit... and counting! Jaarlijks verschijnen nog wetenschappelijke papers over de werking van extra vierge olijfolie niettegenstaande we het product eeuwenoud is.


“ Extra vierge olijfolie is nog steeds onderwerp van onderzoek"

Goed voor... de hersenenen en het hart: het verlaagt de bloeddruk. Hierdoor heb je minder kans op hart- en vaatziekten. Wist je trouwens dat de Grieken het Europese volk zijn met de minste cardio- vasculaire aandoeningen? Olijfolie bevat geen cholesterol. Hierdoor slibben de bloedvaten minder dicht, moet het hart minder pompen en dus minder kans op een hartinfarct (meer info: extra vierge olijfolie is gezond! Fact of fake?) Goed voor... de borst. In 2015 werd aangetoond dat extra vierge olijfolie beschermt tegen o.a. bortskanker. Het anti-oxidant oleocathol is hier verantwoordelijk voor. Het zorgt ervoor dat er enzymen vrijkomen die kankercellen doden. Goed voor... de darmen. Het laat de lever beter fuctioneren en het ontgift het lichaam. Extra vierge olijfolie, niettegenstaande het evenveel calorieën bevat als boter, helpt zelfs om te vermageren. Het zorgt namelijk voor een betere vetverbranding en je hebt veel vlugger een verzadigd gevoel (je eet minder). Probeer eens een handje snoeptomaatjes te eten met en zonder olijfolie en je weet wat ik bedoel. Goed voor... de tanden. Spoel je mond met olijfolie. Het verwijdert tandplak en tandbederf. Wetenschappelijk bewezen. Goed voor... de huid. Last van een droge huid? Smeer je in met extra vierge olijfolie. De huid wordt terug soepel. Bekende mesnsen als Sophia Loren en de familie Jaimie Oliver zijn hiervan adepten.


Goed om weten

Wist je trouwens dat het mediterrane dieet, door zijn gezonde helende karakter, intussen cultureel erfgoed van de Unesco is? Eén voorwaarde, deze vlieger gaat enkel op bij echte extra vierge olijfolie! Extra vierge olijfolie bevat geen cholesterol.

307 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page