top of page
  • Foto van schrijverThe Taste Company

Macarons, zwarte olijven en gerookte olie

Bijgewerkt op: 16 jul. 2019

Een hartige hap!


Ingrediënten

Voor de macarons-koekjes

• 125 g amandelpoeder (ook amandelmeel genoemd)

• 30 g gelvriesdroogde zwarte olijven

• 15 g gevriesdroogd zwart olijfpoeder om te versieren

• 150 g poedersuiker.

• 55 g eiwit. Ideaal: bevries het eiwit een paar dagen en ontdooi ze en laat ze in de koelkast staan gedurende 4 of 5 dagen. Eiwit kan je tot 10 dagen in de koelkast bewaren.

• 150 g witte suiker

• 38 g mineraalwater

• 55 g eiwit


Voor de roomkaas

• 200 g roomkaas

• 4 eetlepels gerookte olijfolie rook Omed-Oil


“BELANGRIJK: Het is niet voor een beginnende kok maar je kan alles op voorhand maken"

1) Verwarm de oven voor op 165 ° C

2) Crush de gevriesdroogde zwarte olijven enkele seconden met behulp van een keukenrobot of een goed gereinigde koffiemolen. Voeg het amandelpoeder en de suiker toe om de best mogelijke textuur te krijgen. Zeef over een grote kom.

3) Haal 55gr van het mengsel uit de kom, maak een holte in het midden van het resterende en meng met de spatel. Meng goed, zorg ervoor dat er niets op de wanden van de kom zit. bedek met een plasticfolie zodat het mengsel niet uitdroogt (eiwit droogt snel).

4) Doe de andere 55 g eiwitten in een kom.

5) Voeg 38 g water met de 150 g witte suiker toe en mix het even of klop het egaal met de garde. Maak tot een siroop.

6) Wanneer het mengsel 90 ° C bereikt, mix met de klopper op gemiddelde tot hoge snelheid. Voeg vervolgens een snuifje suiker toe dat helpt om het eiwit te verwarmen en te voorkomen dat eiwit zich van water scheidt.

7) Wanneer de siroop 120 ° C bereikt, haal dan van het vuur en verlaag de snelheid van de mixer tot middelmatig laag vermogen. Voeg de siroop beetje bij beetje toe. De meringue komt naar beneden maar is normaal. Verhoog vervolgens de mixersnelheid en klop gedurende ongeveer 5 minuten op hoge snelheid. Na die tijd moeten de eiwitten stevig en glanzend zijn en hoewel de kom nog steeds warm aanvoelt, wordt de merengue-temperatuur verlaagd tot kamertemperatuur (minimaal 45 graden). Als dat niet het geval is, blijft u doorkloppen tot de temperatuur is gedaald.

8) Draai met een spatel een derde van de meringue in het mengsel van amandelpoeder om. Vermeng met omleiding. Voeg meringue toe aan onze mix die niet niet erg soepel moet zijn, dus als we een krul maken met een spatel, moet je de vorm behouden zonder te bewegen. 9) Giet het deeg in een spuitzak met een spuitmondje van een centimeter. Plaats een sjabloon van cirkels op een ovenplaat.

10) Plaats de huls tot 1 cm boven de ovenplaat en begin met het aandrukken van de huls door deze cirkelvormig te bewegen totdat we de cirkel vullen. Stop met het duwen van de mouw. Til op en ga naar de volgende cirkel. Bestrooi met de hulp van een zeef een beetje gepoederde olijven. Deze bewerking is optioneel maar geeft smaak aan de macarons en ze zijn erg leuk.

11) Schuif het sjabloon voorzichtig onder de macarons en trek het eruit wanneer we alle cirkels gemaakt hebben. Tik de bakplaat stevig op het aanrecht zodat de pieken die zijn overgebleven verdwijnen.

12) Laat de macarons dan 30 minuten rusten. Bak 10-12 minuten tot het oppervlak helder is. De eerste bakplaat heeft ongeveer 12 minuten nodig, maar de volgende hebben de neiging om goed te zijn met 10 minuten.

13) plaats de lade op een rek totdat deze helemaal is afgekoeld. Plaats in de oven de volgende macarons. Herhaal dit totdat je alle macarons hebt gebakken.

14). Intussen kunnen we onze kaasroom maken. Klop de kaasroom op met de gerookte olie. 15) Vul de macarons met roomkaas als ze helemaal afgekoeld zijn.


Goed om weten

• Kan ze vullen met pasta van tonijn gerookt met de gerookte olie als je dat wilt

• Het wordt ook gebruikt voor uw salades gerookte olijfolie

• Goed voor +- 40 macarons


Credits

O'med olive oil38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page