top of page
  • Foto van schrijverThe Taste Company

Pujje

Bijgewerkt op: 27 mei 2019

In de hiel van Italië meerbepaald Puglia , de trots van de Italiaanse olijfolie, kom je Pujje tegen.  • Variëteiten: Cima di Melfi, Pecholine, Nocellara di Messinese, Coratina, Frantoio

  • Domein: 12000 m2

  • Waar: Italië


Pujje is een merk met geschiedenis en waarden. In feite betekent de naam Puglia (Apulia) in het oude idioom van Taranto. Het is een merk dat nauw verbonden is met het land waar het werd geboren, d.w.z. Taranto, de zogenaamde "Town of the Two Seas", een belangrijke kolonie van Magna Graecia in het verleden. Deze sterke link komt ook tot uiting in de namen van de producten: Anfitrite, Rea en Helios zijn de namen van drie godheden die behoren tot de Griekse mythologie, symbolen van zijn karakteristieke elementen: de aarde, de zee en de zon.

Pujje Company is ontstaan ​​uit de liefde van drie jonge mensen voor hun land. Ze zijn een agronoom, landbouwondernemer gespecialiseerd in de productie van olijfolie en voedsel. Een manager die met succes de leiding heeft over zijn familiebedrijf en, last but not least, een communicatiedeskundige met een aangeboren voorliefde voor marketing. Een geweldige mix van expertise, managementvaardigheden en creatieve energie bracht een olijfolie van uitstekende kwaliteit tot leven, een zeldzaam geschenk om op tafel te krijgen, verrassend voor de ogen en voor het gehemelte.

Olijfbomen in Taranto hebben een zeer oude geschiedenis. In het eerste millennium B.C. Mesopotamiërs waren de pioniers van het planten van olijven. Dankzij de kolonisatie van Grieken en Feniciërs groeide de ontwikkeling van die plantages verder en werden de technieken fijner.

Het maken van de olijfolie Evo Pujje is een verhaal over technieken die zijn doorgegeven van de ene generatie op de andere, waarbij traditionele tradities, kwaliteit en moderne hygiënische normen worden gekoesterd.

Het oogstseizoen start in oktober en loopt door tot november. Deze tijd komt overeen met de "fruitveraison-periode", wanneer de concentratie van aromatische ingrediënten en polyfenolen zijn hoogtepunt bereikt. Dit zijn allemaal de juiste elementen om een ​​uitzonderlijke extra vierge olijfolie, een geweldig aroma en een onvergetelijke smaak te verkrijgen.

Het persen vindt vier uur na het plukken plaats om de natuurlijke textuur en kwaliteit van de olijven te behouden. De gewonnen olie wordt opgeslagen in roestvrijstalen tanks met een deken van inert gas - stikstof - in een klimaatgecontroleerd gebied.

“Puglia wordt algemeen gezien als de beste olijfolie uit Italië"

De ambachtslieden van Pujje zijn trots op hun kennis van oogst- en verwerkingstechnieken. Hun grote expertise en hun nooit aflatende passie is verworven door jarenlange training en hard werken. Het resultaat is Pujje olijfolie de ambassadeur van de liefde waar deze vandaan komt.


Wist je dat

De concentratie van aromatische ingrediënten en polyfenolen bereikt zijn hoogtepunt in oktober en november.

74 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page